Facebook’un Kayıp Çocuklar İçin GeliÅŸtirdiÄŸi Sistem Kanada’da Kullanıma Sunuldu

Facebook’un Kayıp Çocuklar İçin GeliÅŸtirdiÄŸi Sistem Kanada’da Kullanıma Sunuldu

Kayıp çocukların bulunması için geliştirdiği sistem ile önemli bir işe imza atan Facebook, sistemini yaymaya başladı.

Sosyal sorumluluk projeleri ile çoğu çevre tarafından olumlu tepkiler alan ve her zaman bu konularda olan duyarlılığı ile ön plana çıkan Facebook bu konuda hamlelerine devam etmekte.

Bu yılın başında Amerika‘daki Kayıp ve İstismara UÄŸrayan Çocuklar Ulusal Dairesi ile ortak bir projeye imza atarak, kayıp ve kaçırılan çocukların bulunmasında yardımcı olan Facebook, Amerika’da kullanımda olan AMBER Alertssistemini kendi sistemi üzerinde de devreye sokmuÅŸtu.

Kaçırılan ya da kayıp olan çocuklar için Haber Kaynağı‘nda alarmlara yer veren sistem, kullanıcıyı uyararak kayıp çocuÄŸun adı, doÄŸum tarihi, cinsiyeti gibi bilgileri ve fotoÄŸrafları sunuyor. Böylece ulaşılan kitle artarak, çocukların bulunma ihtimali de yükseliyor.

Sene başında duyurulduÄŸunda sadece Amerika’da geçerli olan sistem, bugün Facebook kurucusu veCEO‘su olan Mark Zuckerberg‘in bizzat kendi hesabı üzerinden açıkladığına göre, artık Kanada için de geçerli. Zuckerberg’in konu ile ilgili Facebook’ta yaptığı açıklama ÅŸu ÅŸekilde; ” Bu senenin başında kayıp çocukların bulunmasına yardımcı olmak için AMBER Alerts sistemini kullanıcılarımıza sunmuÅŸtuk. Artık bu özellik, Kanada için de geçerli olacak. Bu hafta içinde Kanada’da bulunan kullanıcılarımız, AMBER Alerts özelliÄŸine kavuÅŸmuÅŸ olacak”.

Düzenlenen konferanslar ve etkinliklerde sık sık sistemin ne derece verimli olduÄŸundan bahseden Zuckerberg, AMBER Alerts sisteminin Kanada’da kullanıma sunulduÄŸunu açıkladığı gönderisine bir de fotoÄŸraf ekledi.

Bu dünya tatlısı ufaklığın fotoÄŸrafını paylaÅŸan Zuckerberg ” Victoria isimli bu bebek, geçen sene Quebec’deki Trois Rivieres hastanesinden kaçırılmıştı ancak Facebook topluluÄŸumuzda uyarı görenlerin sayesinde bebek bulundu ve ailesine teslim edildi” ifadelerini kullandı.

Amerika’dan sonra Kanada’da da kullanıma surulan sistemin zaman içerisinde baÅŸka ülkelere de yayılması beklenmekte.

Kaynak:webtekno.com

By Okan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.